Meer flexibiliteit met de nieuwe webshop van YAYA Kombucha

Meer flexibiliteit met de nieuwe webshop van YAYA Kombucha

YAYA Kombucha

Design, Development

Digital Design

Tom en Charlotte begonnen in 2013 met het brouwen van kombucha in hun huis in Amsterdam. Veel proeverijen later werd YAYA Kombucha commercieel en begin 2017 was de brouwerij volledig operationeel. YAYA Kombucha is uniek in smaak, verfrissend en wordt gemaakt met biologische ingrediënten als losse theebladeren en koudgeperste sappen. Afgelopen zomer begon onze samenwerking. Het doel: een flexibele, multi language webshop die snel de lucht in kan vanwege de Covid-19 maatregelen.

Award winning kombucha

Tom en Charlotte hebben maar één doel: de lekkerste kombucha van Europa maken. Ze zijn al goed op weg, want de hop en yuzu hebben allebei de Great Taste Award gewonnen! Van de 12.777 verzonden producten uit 106 verschillende landen werden zij aangemerkt als beste smaak en dat is een groot compliment.

Focus op de consument

Vanwege Covid-19 nam de levering aan de horeca flink af. Daarom hebben Tom en Charlotte ervoor gekozen zich – meer dan voorheen – te richten op de consument. De voormalige website beperkte hen in hun plannen: . er was weinig flexibiliteit voor storytelling en het was lastig om functionaliteiten toe te voegen.

De wensen voor de nieuwe webshop:

  • Meer ruimte voor storytelling
  • Binnen de branding van YAYA kombucha
  • Flexibiliteit met productvariaties
  • Kortingsacties kunnen inzetten
  • Multi language
  • Snelle oplevering vanwege Covid-19 maatregelen
We zijn super blij met de nieuwe website die ons verhaal vertelt én tegelijkertijd een webshop is. Het is heel prettig werken met het team van YPA. Ze kunnen zich goed verplaatsen in de klantvraag en daardoor is het snel schakelen, met mooi resultaat!
Charlotte Krijger

Eigenaar

De oplossing

De oude website was ontwikkeld in WordPress en de webshop op maat gemaakt in een separate WordPress omgeving. De nieuwe website is volledig herbouwd in Shopify waarbij content voor storytelling en de producten zijn samengevoegd. Ze profiteren direct van alle functionaliteit van Shopify: dashboards om data-driven keuzes te maken, en een soepele order administratie. Omdat Tom en Charlotte snel een nieuwe webshop wilden hebben we flink gas gegeven, en het ontwerp en de ontwikkeling binnen 4 weken gerealiseerd. En moet je nu eens kijken! We hebben een fris design neergezet dat passend is bij het product. Neem je een kijkje op de nieuwe website van YAYA Kombucha?