Conversie verhogend design voor handigekasten.nl

Conversie verhogend design voor handigekasten.nl

Handigekasten.nl

UX/UI design , Front-end Development, Back-end Development, Marketing, Fotografie

Digital Design , Digital Marketing , Development

Handigekasten.nl heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het maken en plaatsen van kasten en focust daarbij zich op één uniek product: de inzetkast. Deze kast verdubbelt de opbergruimte! Ook de concurrentie heeft dit geniale idee opgepikt. Daarom schakelde handigekasten.nl ons in. Aan ons de taak de conversie een boost te geven, een efficiencyslag te maken en handigekasten.nl helpen te digitaliseren.

Van analoog naar digitaal

Handigekasten.nl was bij de start van onze samenwerking een analoog bedrijf. Orders werden met de hand ingevoerd, op tafel gesorteerd en Martin van de Ven (de eigenaar van handigekasten.nl) hing de hele dag aan de telefoon met klanten. Tijd om de stap te zetten in automatisering! 

Met de nieuwe site hebben we veel van de processen gedigitaliseerd. Klantgegevens en orders worden direct in de backend opgeslagen en facturen worden automatisch verzonden. Ook hebben we het gebruik van kortingscodes geïntegreerd zodat handigekasten.nl gemakkelijker kortingen kan geven aan bijvoorbeeld grote groepen afnemers. Zo helpen we handigekasten.nl meer tijd over te houden voor de groei van de organisatie.

Efficiencyslag

Voorheen werden vrachtwagens op basis van bestellingen ingepland, wij adviseerden handigekasten.nl dit om te draaien. Met de kennis van de afgelopen jaren kan er al een planning gemaakt worden, een vaste dag Amsterdam en omgeving bijvoorbeeld.

Waarom zou je rijden op basis van planning in plaats van op bestelling?

  • Het is actief in plaats van reactief
  • Bezoekers kunnen direct zien wanneer zij hun levering kunnen verwachten
  • Via marketingkanalen kan de target audience op locatie getriggerd worden voor het plaatsen van een bestelling om nog mee te komen met een levering
  • Daardoor wordt het aantrekkelijker een bestelling te plaatsen

Meer conversie

Het is ons doel de ‘path to purchase’ zo gemakkelijk en intuïtief mogelijk te maken, zodat bezoekers eenvoudig een bestelling kunnen plaatsen. Een heldere navigatie, duidelijke call to actions (CTA), goede informatievoorziening, snelle laadtijd en een aantrekkelijk design helpen hierbij.

Via digital marketing kanalen sturen we verkeer naar de website via een bottom-up strategie, waarbij we ons in eerste instantie focussen op verkeer met een hoge aankoopintentie.

Minder druk op klantenservice

Op dit moment wordt er vaak gebeld naar handigekasten.nl. We hebben de informatie zo ingericht dat dit aanzienlijk minder wordt. De belangrijkste pagina voor deze informatie is de product detailpagina en de configurator. De configurator geeft inzicht in de stappen, het neemt de bezoeker bij de hand tijdens het bestelproces en geeft direct uitgebreid toelichting waar dat nodig is. Hierdoor ontstaat er vertrouwen bij de bezoekers en zullen ze zonder hulp een order kunnen plaatsen. Dankzij een contact sectie blijft handigekasten.nl bereikbaar.

Het verhaal van Handigekasten.nl

Door ruimte te maken voor storytelling in verschillende content secties kan handigekasten.nl zich profileren als het ervaren bedrijf dat zij zijn. De header en de footer zijn de basis en alle secties daartussen zijn inwisselbaar. Zo kan een pagina door handigekasten.nl naar eigen inzicht opgebouwd worden uit verschillende elementen.

Het platform

De nieuwe website van handigekasten.nl is WordPress met Woocommerce. WordPress biedt de mogelijkheden die handigekasten.nl nodig heeft om naar het volgende level te gaan. We gebruikten een thema als basis en hebben deze gecustomized en gebruikgemaakt van verschillende plugins voor een optimale user experience.

Content creatie

De content van de oude website was niet meer up to date.  In samenwerking met het team van handigekasten.nl en ons netwerk hebben we nieuwe content gemaakt die past bij de nieuwe website; nieuwe copy (geschikt voor SEO), fotografie, videografie en een contentplan en executie voor Social Media.

Nieuwsgierig geworden naar de website of wil je nu ook zo een geweldige kast kopen? Neem snel een kijkje op www.handigekasten.nl