Een nieuw headless framework dankzij een goed opgeleid en zelfstandig team

Een nieuw headless framework dankzij een goed opgeleid en zelfstandig team

Onlinepets BV

Development, Training & Coaching

Development

In 2018 begon onze samenwerking met Onlinepets (Medpets). Het startte met een Laravel cursus, maar al snel werkte we mee aan het nieuwe headless framework van Medpets. Tijdens het proces kregen we vragen als “Hoe kun je het beste werken als team? Is ons team in balans?”. Onze rol veranderde van uitvoerend naar coachende van aard. We ondersteunen, adviseren en leidde het 6-koppige interne team van Medpets op.

Van waterval naar scrum

We hebben ervaring met diverse manieren van werken (Waterval, Agile, Scrum), maar geven de voorkeur aan Scrummen. We zien dat deze Agile aanpak effectief en flexibel is. Het biedt de mogelijkheid om projecten op productieve manier op te leveren en problemen tijdig te tackelen.

Deze manier van werken hebben we geïntroduceerd bij Medpets en we helpen het team dat steeds meer eigen te maken. Van scrum poker tot serieuze gesprekken tijdens de Retrospective. het heeft ervoor gezorgd dat we gezamenlijk het headless framework voor Medpets konden kickstarten.

medpets

Een framework dat de ambities van Medpets kan bedienen

Medpets groeit heel hard en heeft Europese ambities. De voormalige webshop voldeed niet meer aan de wensen en bemoeilijkte het behalen van doelen.

Het was tijd voor een nieuw e-commerce platform met een solide framework dat makkelijk uitgerold kan worden in verschillende landen. Mét een team dat zelfstandig kan opereren.

Vooral het laatste was van belang. Er zal continu gewerkt worden aan de webshop en worden gefinetuned. Aan ons de taak om het team de tools en skills te leren om dit te effectief te kunnen doen.

In maart 2019 is de ontwikkeling van de basis van de applicatie begonnen en oktober 2020 wordt het platform uitgerold. Dat dit een tijdsintensief project is geweest komt met name door de omvang en het trainen van het team.

We zijn ontzettend trots als we kijken hoe zelfstandig het Medpets team nu functioneert! Er wordt effectiever gewerkt door individuele focus momenten af te wisselen met teamwork en veel met elkaar te communiceren. Qua aanpak worden features beter uitgedacht voordat er aan begonnen wordt en er het programmeren gebeurd modulair (front-end).

Ik vind het te gek om te zien dat een groep van talentvolle individuen in vrij korte tijd zijn samengesmeed tot één team. Ze challengen elkaar continu om het maximale uit hun werkzaamheden, product en team te halen.
Jos Koomen

Lead Developer

Niet alleen op development vlak zetten we onze kennis in voor Medpets. Ook met design en marketing vraagstukken helpen we Medpets verder. Ons team is in die zin een verlengde van het Medpets team!

De samenwerking met YPA is meer dan samen het platform bouwen en deze naar een technisch hoger niveau tillen. Het is ook tot inzichten komen waardoor we het development team hebben kunnen laten groeien in kennis en ervaring maar ook op persoonlijk gebied. Medpets heeft nu een solide development team waarmee we onze ambities waar kunnen blijven maken.
Roel

Digital Manager

Het resultaat

Een intern development team dat goed functioneert.

Dankzij de implementatie van de Scrum methode weten afdelingen en het development team wanneer wat gebeuren moet. Het werk is overzichtelijker en inzichtelijker geworden wat de kwaliteit en samenwerking ten goede komt.

Wat is de output tot nu toe?

  • Een schaalbaar en flexibel platform
  • Een efficiënt werkend development team
  • Een multidisciplinair team dat kan blijven doorontwikkelen

En misschien het meest belangrijke van alles: Medpets heeft een platform dat de Europese ambitie zeker waar kan maken!