Een E-commerce systeem dat klaar is voor de toekomst

Een E-commerce systeem dat klaar is voor de toekomst

Maxi Cosi (Dorel Juvenile)

Headless e-commerce systeem voor de merken van Dorel Juvenile

Development

Wij zijn onderdeel geweest van een team dat het nieuwe E-commerce systeem heeft gemaakt voor Maxi-Cosi wereldwijd. Eisen voor het nieuwe platform waren ultieme flexibiliteit, lagere kosten en gemak in het toevoegen van componenten en content. Een mooie uitdaging waar we een passende oplossing voor hebben bedacht en gerealiseerd.

De vraagstelling

De vraag van Dorel Juvenile, het bedrijf achter het Maxi-Cosi merk was een nieuw systeem dat flexibiliteit biedt, snel uitgerold kan worden in meerdere landen en lagere maandlasten met zich meebrengt.

De oplossing

De zogenaamde “headless” oplossing biedt de flexibiliteit waar de opdrachtgever naar op zoek is. Headless betekent dat je de vrijheid hebt om te kiezen welke technieken je gebruikt voor zowel frontend als backend.
Zo hebben we bijvoorbeeld de catalogus van Magento 2 gebruikt, een custom WordPress thema gemaakt waardoor de beste gebruikerservaring gecreëerd kon worden, en is Bynder ingezet als asset management systeem.

Doordat de API bestaande tools aan elkaar koppelt, kun je je voordeel doen met de kracht van elke bestaande tool.

Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat Maxi-Cosi snel kan ontdekken wat wel en niet werkt en daarop kan inspelen. Blijkt het CMS systeem niet aan te sluiten bij de wensen? Dan hoeft alleen het CMS gedeelte vervangen te worden.

Het resultaat

Dankzij deze headless oplossing hebben we samen met het team gezorgd dat Dorel Juvenile met onder andere Maxi-Cosi en Quinny snel de markt op kon.

Deze e-commerce oplossing is in minder dan 6 maanden in meer dan 13 landen uitgerold.

Het voordeel voor Dorel Juvenile was ook dat content editors overal ter wereld maar één systeem hoefde te gebruiken om content te vullen.

Sinds half 2018 is het onderhoud van het systeem overgenomen door interne developers van Dorel Juvenile en heeft YPA enkel en alleen nog maar een adviserende rol in dit project.