361 Europe sprint naar de top met nieuwe B2C Shopify website

361 Europe sprint naar de top met nieuwe B2C Shopify website

361 Europe

Design, Development

Development , Digital Marketing , Digital Design

361 Europe heeft haar merk in Europa in minder dan 5 jaar uitgegroeid van een klein hardloopmerk tot een leider in gespecialiseerde hardloopuitrusting. 361 heeft dit gedaan via een netwerk van premium resellers in heel Europa. Om hun producten sneller bij de eindgebruikers te kunnen krijgen, heeft 361 besloten haar dienstverlening uit te breiden met een business to consumer shop (B2C). De uitdaging voor ons is om een webshop te creëren die extra inkomsten oplevert in plaats van de inkomsten van de vertrouwde resellers te verlagen. De website moet op eigen benen kunnen staan en inkomsten kunnen genereren door organisch verkeer te laten groeien.

Hardloopschoenen op tijd binnen voor je volgende run

De producten van 361 Europe zijn gemaakt voor de echte hardloper. Of je nou marathons loopt of een rondje om de wijk, zolang je maar gegrepen bent door het hardloopvirus. De nieuwe B2C webshop van 361 Europe heeft dan ook maar één doel: Hardlopers zo snel en goed mogelijk voorzien van de spullen die zij nodig hebben om te gaan hardlopen!

Keep it simple, stupid.

De operatie van 361 Europe is extreem slim ingericht waardoor het team van 6 man heel Europa kan bedienen. Aan ons de taak om te zorgen dat de website aansluit op alle bestaande systemen en er geen extra taken bij geeft. De website moet eenvoudig te bedienen zijn en zonder extra taken voor het team kunnen draaien.

De wensen voor de nieuwe webshop:

  • Integratie met ERP systeem It’s Perfect
  • Real-time synchronisatie van voorraad
  • Automatische lancering van nieuwe collecties
  • Ondersteuning van alle in europa geaccepteerde betalingsoplossingen
  • Multi language
  • Keuzehulp voor de juiste schoenen

De oplossing

De website die we samen hebben ontwikkeld met 361 Europe is een Shopify e-commerce platform. De connectie met It’s perfect ERP gebeurd doormiddel door een plugin waarmee alle data realtime wordt geysnchrconiseerd. Het template wat we voor de website hebben gebruikt focust zich op een snelle maar goed uitziende site die naast makkelijk in gebruik ook ongelofelijk snel is. Alles voor de conversie!

Neem je een kijkje op de nieuwe website van 361 Europe?