200.000 vaste Facebook fans naar een nieuw platform trekken

200.000 vaste Facebook fans naar een nieuw platform trekken

Sony Music Nederland

Ontwikkeling Wordpress community platform

Development

Sony benaderde ons met de vraag om een platform te ontwikkelen voor liefhebbers van muziek die ouder is dan 36 maanden. Het platform biedt de mogelijkheid om te reageren op vragen en zelf vragen te stellen. De uitwerking van dit idee is uitgevoerd in samenwerking met Aimforthemoon, een Corporate-Startup Studio uit Amsterdam.

Vraagstelling

Gebruikers kunnen zelf content plaatsen op het platform in de vorm van vragen en teksten. Het is van belang dat deze content gecheckt wordt om de kwaliteit te waarborgen.

Oplossing

We hebben een API ontwikkeld die deze checks uit kan voeren en zichzelf traint op de content die geplaatst wordt. Content die Sony wil cureren wordt niet direct zichtbaar en de gebruiker wordt ervan op de hoogte gebracht dat de vraag gecontroleerd wordt door Sony. Dit geautomatiseerde proces sluit naadloos aan bij de wens van Sony.

Resultaat

Voor de basis van het platform is een custom WordPress thema gemaakt. Dit gaf de vrijheid de beste gebruikerservaring te creëren. In de API zijn een aantal slimmigheden gebouwd die repetitief werk voor de content beheerders uit handen neemt. Zoals automatische tag detectie om categorieën te bepalen en automatisch Spotify lijsten te tonen van een artiest die op de pagina voorkomt.

De rol van Your Personal Agency

We hebben Sony geadviseerd over de nieuwe technologische mogelijkheden die het werk van Sony makkelijker en beter kan maken. Daarna is het platform van het begin tot het eind ontwikkeld.