Werken bij YPA: Onze projectmanager Ruby aan het woord

Hoe is het om bij YPA te werken? In deze nieuwe reeks gaan we in op wie er bij ons werken en wat ze eigenlijk doen. In deze blog vertelt Ruby, onze projectmanager hoe hij het ervaart om bij YPA te werken en wat hem vooral bezighoudt.

3 min leestijd

Hi, laat ik mezelf even voorstellen!

Ik ben Ruby, ik woon in Haarlem en werk 24 uur per week als Projectmanager bij YPA. Ik ben al meer dan 20 jaar werkzaam bij diverse bureaus. Eerst als multimediaal manusje-van-alles en later als Functioneel- en Interactie-Ontwerper en de meeste tijd als Project- en Accountmanager. Mijn grootste passie naast deze baan is muziek. Dat uit zich in de gitaarlessen die ik geef. Ook draai ik als vinyl DJ regelmatig op uiteenlopende gelegenheden funk, soul, jazz etc. Ik speel trompet in de Funk/Soul band Uncle Sue. In maart net met veel trots onze eerste EP op vinyl uitgebracht, lekker old-school. Ik ben getrouwd met een fantastische zangeres en heb een muzikale zoon van 16 dus er is altijd muziek om ons heen. Sowieso is het lekker dynamisch bij mij thuis met een samengesteld gezin met totaal vier kinderen, van 10 t/m 16 jaar!

Wat mij bezighoudt

Ik kwam bij YPA terecht omdat ik op Facebook een vacature voorbij zag komen. Binnen een week zat ik al aan tafel met Marc en Yarno en een week later ook met Amber. Er was duidelijk een klik. Het was wel een gekke start, want ik begon niet op kantoor maar online, via ZOOM, met dank aan Covid-19. Pas 3 maanden later kon er gelukkig ook af en op kantoor gewerkt worden.

Mijn rol als Projectmanager binnen YPA is vooral van sturende en monitorende aard. Minder op de inhoud en vooral op het proces.

Het is mijn taak om onze professionals zo goed mogelijk hun werk te kunnen laten doen waarbij organisatorische en administratieve zaken hen niet hoeven af te leiden. Hen vooral laten doen waar ze goed in zijn!

We houden van korte lijnen, dus waar ik de grote lijn met de klant bewaak onderhouden de teamleden zelf inhoudelijke lijntjes om het zo efficiënt mogelijk te houden.

Binnen het online vakgebied is Usability voor mij altijd een rode draad geweest. Software moet zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn. Dus niet vanuit de techniek bedacht maar vanuit dat wat de gebruiker ECHT nodig heeft. Less is more. Daarnaast ben ik zeker geen formeel type. Dat matcht dus perfect met de manier waarop YPA werkt. Personal. En ik vraag graag door, zodat de klant ook echt krijgt wat ’ie nodig heeft.

Wat ik fijn vind bij YPA

De no-nonsense aanpak, het laagdrempelige, kleine team, met realistische groeiplannen spreekt mij aan bij YPA. In het team werk ik samen met zeer professionele collega’s die niet achterover leunen maar proactief aan de slag gaan om anderen te helpen of nieuwe ideeën en verbeteringen te bedenken, voor onze klanten of voor YPA zelf. Ik moet regelmatig aan de rem trekken omdat er even veel te veel enthousiasme is en er bepaalde zaken echt eerst afgerond moeten worden. Ideale situatie 🙂

Mijn favoriete tools

  • Jira: helder overzicht requirements en projectvoorgang en directe communicatie erover samen met de klant
  • Slack: soort Intranet dat e-mail overbodig maakt
  • Float: planning van alle teamleden
  • Everhour: rapportages over bv. bestede uren versus begroting
  • Excel: heldere lijstjes, begrotingen, Gantt charts
  • ZOOM: online meetings en schermdelen
  • Spotify: arbeidsvitaminen

Wil je meer weten?

Ruby helpt je graag verder. Ruby is altijd op de hoogte van de ins- en outs van een project. Dankzij zijn muzikaliteit en creatieve inslag weet hij ons vaak te verrassen met nieuwe invalshoeken.

085 060 9386 ruby@yourpersonalagency.nl