Werken bij YPA: Onze digital marketeer Kiki aan het woord

Hoe is het om bij YPA te werken? In deze nieuwe reeks gaan we in op wie er bij ons werken en wat ze eigenlijk doen. In deze blog vertelt Kiki, onze digital marketeer hoe zij het ervaart om bij YPA te werken en wat haar vooral bezighoudt.

2 min leestijd

Kiki aan het werk

Even kort over mijzelf

Ik ben Kiki en ik ben 22 jaar. Ik studeer Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam en ben net begonnen aan mijn 3e jaar waarin ik met de specialisatie media-concepting aan de slag ga. Ik woon bij mijn moeder en stiefvader in Driehuis, heb 6 broers en zussen en inmiddels ben ik al 3,5 jaar samen met mijn vriend Sander. In de zomermaanden werk ik ook regelmatig op het strand, die afwisseling werkt voor mij goed.

 

Hoe ben je bij YPA terechtgekomen?

Yarno is een goede kennis van mij. Op een verjaardag vertelde ik hem dat ik op zoek was naar een stageplek. We hebben een datum afgesproken voor een gesprek en vorig jaar november (2019) begon ik voor 3 maanden als social media stagiair. Dit beviel van beide kanten goed, dus ben ik sinds februari bij YPA in dienst als digital marketeer.

 

Wat mij bezighoudt

Ik houd mij, net als tijdens mijn stageperiode voornamelijk bezig met de social media van YPA. Ik bedenk content, waarna ik deze uitwerk of één van mijn collega’s vraag om hun expertise te delen. Ik plan content in en plaats deze in onze contentkalender en op onze socials.

Bij YPA ben ik erachter gekomen dat ik design ook erg leuk vind. Op dat vlak steek ik dan ook bijzonder veel op van Amber, onze Senior Creative. Zo heb ik leren werken met Sketch waarin ik regelmatig visuals maak voor op onze socials.

Verder houd ik mij zo nu en dan bezig met promotieartikelen, schrijf ik regelmatig een blog, plaats ik content op de website en ondersteun ik bij andere marketingzaken.

 

Kiki aan het werk

Wat ik fijn vind bij YPA

Mijn werk is goed te combineren met mijn studie en ik kan zelf mijn uren indelen. De sfeer is relaxed en gezellig binnen het team. Verder  kan ik dingen die ik bij mijn studie leer meteen toepassen in de praktijk en andersom komen zaken die ik op kantoor mee krijg regelmatig van pas op school.

Favoriete tools

  • Later; voor het inplannen van social posts
  • Sketch; voor het maken van visuals
  • Jira; hier zet ik mijn to-do’s in
  • Slack; communicatie app
  • Zoom: online meetings en je kan je scherm delen
  • Spotify: voor een goede sfeer
  • Google calendar: vind ik ideaal om de social planning in te zetten

 

Wil je meer weten?

Kiki helpt je graag verder. Social kanalen kennen voor Kiki geen geheimen. Ze bedenkt, maakt en plaatst content op social kanalen en zorgt dat de content op onze eigen website up-to-date is.

085 060 9386 [email protected]