Werken bij YPA: Mitchell aan het woord over zijn werk als SEO/SEA specialist

Hoe is het om bij YPA te werken? In deze reeks gaan we in op wie er bij ons werken en wat ze eigenlijk doen. Mitchell, onze SEO/SEA specialist vertelt zijn verhaal.

2 min leestijd

Mijn naam is Mitchell en ik woon in Heemskerk. Ik ben 27 jaar en werk inmiddels 6 jaar als search engine marketing specialist. Voordat ik bij YPA aan de slag ging heb ik zowel aan bureauzijde als klantzijde gewerkt in verschillende branches. Hierdoor heb ik inmiddels veel ervaring met het inzetten van search engine marketing voor verschillende soorten bedrijven.

Naast search engine marketing houd ik me in mijn vrije tijd veel bezig om ook mijn kennis op andere vakgebieden op peil te houden. Zo ben ik op dit moment bezig met een cursus in webdevelopment!

Door meer te leren van andere vakgebieden hoop ik beter met collega’s te kunnen meedenken om uiteindelijk tot betere oplossingen te komen.

Qua hobby’s speel ik graag video-games en vind ik het heerlijk om samen met mijn vrouw Laura en hond Marty lange wandelingen te maken.

 

Wat ik doe bij YPA

Bij YPA houd ik me bezig met search engine marketing voor verschillende klanten. Dit betekent dat ik klanten help om beter vindbaar te worden in zoekmachines. Dit doe ik zowel adviserend als uitvoerend. Binnen dit vakgebied bevind ik me meer aan de technische kant van search engine marketing.

Ik denk dus graag na over technische oplossingen om te zorgen dat klanten beter gevonden worden in de “gratis” resultaten, maar ook hou ik me bezig met de meest efficiënte manier zoekmachine advertenties in te richten.

Een van de grote voordelen van digital marketing is dat het zo goed meetbaar is. Daarom heb ik me de laatste jaren ook verdiept in het inrichten en beheren van Google Analytics en Google Tag Manager. Zodoende kan ik klanten ook helpen met vraagstukken op het vlak meetbaarheid en het maken van rapportages met behulp van Datastudio.

Waarom YPA

Na gewerkt te hebben aan klantzijde en voor een groot digital marketing bureau leek het me nu een leuke uitdaging om – bij een (nog) klein bureau – me bezig te houden met de verdere groei van de digital marketing afdeling. Tevens vind ik het leuk om naast digital marketing ook bij andere aspecten van het website ontwikkelproces betrokken te zijn. Het leukste van het werken bij YPA is dat we een gaaf team hebben met stuk voor stuk vakidioten.

 

Mijn favoriete tools

  • Google Drive; wat ik ook moet doen, grote kans dat ik onderweg gebruik maak van spreadsheets of docs 🙂
  • Slack; snel en efficiënt kunnen communiceren met klanten en collega’s
  • Spotify; voor achtergrondmuziek tijdens het werken
  • Bear & Notion; voor het maken van notities
  • Zoom; beste tool voor het doen van video calls / meetings

Wil je meer weten?

Mitchell helpt je graag verder. Mitchell is een spreadsheet wizard en strategische denker die ALLES weet op het gebied van zoekmachine marketing. Online zichtbaarheid vergroten en meer omzet realiseren? Mitchell is your guy.

085 060 9386 [email protected]