Werken bij YPA: Fleur aan het woord over haar werk als UX/UI designer

Hoe is het om bij YPA te werken? In deze reeks gaan we in op wie er bij ons werken en wat ze eigenlijk doen. Fleur, onze junior UX/UI designer vertelt haar verhaal.

3 min leestijd

Mijn naam is Fleur en ik ben 22 jaar. Sinds afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan de opleiding Communication and Multimedia Design bij de Haagse Hogeschool. Tijdens deze studie heb ik ook de kans gekregen om een half jaar naar Amerika te gaan voor mijn studie, waar ik enorm veel geleerd heb en mijn passie voor video’s maken is ontstaan. Ik woon nu nog gezellig thuis bij mijn ouders in Hillegom, samen met onze kater Joris en hondje Jacky.

Ik hou ervan om creatief bezig te zijn! Ik vind het maken van filmpjes en deze bewerken enorm leuk, hier kan ik echt mijn ei in kwijt. Naast het maken van mooie designs op de computer vind ik het ook leuk om met mijn handen bezig te zijn. Van het maken van kleding tot schilderen, ik ben hier van jongs af aan al mee bezig en daar nooit mee gestopt.

Verschillende gerechten maken en samen tijd met mijn vrienden doorbrengen vind ik ook heel belangrijk. En natuurlijk niet te vergeten mijn lieve vriendje Timo. Wij hebben elkaar ontmoet tijdens onze minor in het buitenland en zijn nu 1,5 jaar samen.

Wat ik doe bij YPA

Tijdens mijn studie ben ik opgeleid tot interaction designer, maar mijn passie ligt vooral bij user experience design. Ik houd mij bezig met het zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken van websites tot apps. Ik houd ervan om oplossingen te bedenken voor de klant en deze zo goed mogelijk te kunnen verwerken in een ontwerp. Mij maak je blij als ik mag nadenken over de interactie van een ontwerp en deze op detail uit te kunnen werken. En als kers op de taart maak ik daarna alles visueel aantrekkelijk.

Ik werk veel samen met Amber en wij leren veel van elkaar. Sinds ik hier ben begonnen heb ik al enorme sprongen gemaakt en zie ik een groot verschil in mijn werk. Soms moet ik nog wel even wennen dat ik niet meer mijn studie doe en het echte werkleven is begonnen.

Waarom YPA

Tijdens het zoeken naar een afstudeerstage kwam YPA op mijn pad. Wij hadden meteen een klik en na een maand kon ik al aan de slag met afstuderen. Lees in mijn blog waar mijn afstudeerstage over ging.
Ik heb toen speciaal gekozen voor een wat kleiner bedrijf, omdat je dan veel meer contact met elkaar hebt en persoonlijke begeleiding krijgt. Wat mega toevallig was, is dat mijn toenmalige begeleidster en nu mede collega Amber, vroeger mijn tekendocent was op de middelbare school.
Ik ben blij dat ik voor YPA heb gekozen, want het bedrijf groeit enorm en ik groei hier in mee. De sfeer binnen het team is heel fijn. Ook is het ideaal dat het op fietsafstand is. Als ik naar kantoor ga doe ik dat op mijn elektrische fiets , die ik lease van YPA 🙂

Mijn favoriete tools

  • Figma: Mijn favoriete tool om prototypes en designs in te maken. En het is ideaal omdat je tegelijkertijd aan een ontwerp kunt werken, hoe fijn is dat!
  • Dribble: Voor het opdoen van inspiratie
  • Udemy: Online cursussen, waardoor ik mij nog beter kan ontwikkelen in het vakgebied
  • Slack: Makkelijk om te schakelen met collega’s en de nieuwtjes van design te delen.
  • Spotify: Maakt het productiever om thuis te werken

Wil je meer weten?

Fleur helpt je graag verder. Fleur is de nieuwste aanwinst van ons team! Haar leergierige houding en nieuwsgierigheid vormen de basis voor bruisende designs die perfect aansluiten bij de behoeften van gebruikers.

085 060 9386 fleur@yourpersonalagency.nl