Werken bij YPA: Amber aan het woord over haar werk als designer

Hoe is het om bij YPA te werken? In deze reeks gaan we in op wie er bij ons werken en wat ze eigenlijk doen. Amber, onze creatieveling en tevens eerste YPA medewerker vertelt haar verhaal.

3 min leestijd

Amber aan het werk

Mijn naam is Amber, ik ben 34 jaar en woon in Heemstede. Ik ben een echte inspiratie addict: ik kan uuuuuren blogs lezen, webinars kijken om mezelf te blijven ontwikkelen en scrollen door socials. Ik verzamel van alles dat me inspireert: designs, kleurpaletten, patronen. Zo blijft mijn creativiteit vers!⁠

Naast mijn werk als designer ben ik veel met mijn interieur bezig: nieuw kleurtje hier, nieuw accessoire daar. Ideeën genoeg en het verveelt me nooit. Ik krijg op social media vaak vragen over mijn interieur en dat vind ik zo leuk! Dat was de reden dat ik mijn persoonlijke blog www.amberlovesdesign.nl ben begonnen. Ik deel graag mijn passie voor interieur en hoop anderen te inspireren 🙂

Wat is jouw rol binnen YPA?

Als user experience designer zorg ik ervoor dat gebruikers zo goed en soepel mogelijk hun weg kunnen vinden op een website of applicatie. Dat betekent dat ik onderzoek doe naar de pijnpunten die bezoekers ervaren en oplossingen bedenk én uitvoer om de customer journey te verbeteren.

Een website of app moet vooral functioneel zijn, maar het moet er natuurlijk ook aantrekkelijk uitzien! Ik kick erop om betekenisvolle designs te maken: de juiste fonts, marges, kleuren en creatieve invalshoeken. Maar belangrijker nog: het moet naadloos aansluiten bij het merk waar ik voor design. Ik wil klanten verbazen en verrassen met onze designs en oplossingen!

Naast mijn werk als designer faciliteer ik workshops en haak ik ook regelmatig aan bij marketing meetings. Ik vind het fantastisch om nieuwe concepten te bedenken. Soms maak ik ook visuals of foto’s voor blogs of presentaties en schrijf ik teksten. Ik zal me niet zo snel vervelen 😉

Met wie werk je veel samen?

Met wie niet? Haha, ik ben een echte teamplayer en vind samenwerking met het team én met onze klanten het allerleukste van mijn werk. Ik geloof er heilig in dat je betere resultaten bereikt wanneer je samenwerkt. En het is natuurlijk ook een stuk gezelliger! 🙂

Met Fleur, mijn mede designer werk ik het meeste samen. We hebben de hele dag contact en dagen elkaar op creatief vlak uit. Tijdens onze projecten werken we in multidisciplinaire teams, dus ik heb ook veel contact met bijvoorbeeld de developers.

Workshops met klanten zijn bij mij favoriet. Ik krijg zoveel energie van zulke meetings! Ik vind het te gek als ondernemers gepassioneerd vertellen over hun bedrijf en de dromen die ze hebben. Ik draag met mijn talenten graag bij om die dromen werkelijkheid te maken!

YPA meiden

Hoe ervaar je het om bij YPA te werken?

Ik loop al vanaf dag 1 rond bij YPA en daar ben ik best een beetje trots op. Het is echt fantastisch om mee te maken hoe een onderneming van de grond op wordt opgebouwd. De uitdagingen en onzekerheden die erbij horen, maar ook de vibe die er is om iets tot een succes te maken geven me energie!

Welke tools gebruik je?

  • Figma: Mijn favoriete tool om prototypes en designs in te maken. Ik werkte eerst altijd in Sketch, maar het is ideaal dat je in Figma met meerdere designers tegelijkertijd in één bestand kunt werken
  • Miro: Dit is een super handige tool om online workshops te faciliteren
  • Whimsical: Om flowcharts te maken
  • Instagram, Pinterest en Dribble: Hier doe ik inspiratie op voor designs
  • Invision: Een hele waardevolle plek voor artikelen binnen mijn vakgebied
  • Udemy: Online cursussen, ik raak nooit uitgeleerd
  • Slack: Voor alle dagelijkse communicatie met klanten en collega’s
  • Spotify: Mag niet ontbreken: een vrolijke noot tijdens het werk!

Wil je meer weten?

Amber helpt je graag verder. Amber is de creatieveling van het stel. Haar hoofd zit bomvol ideeën en ze is altijd op de hoogte van de nieuwste trends. Kwaliteit is haar middle name en daarmee houdt ze het hele team scherp.

085 060 9386 [email protected]