We hebben een nieuwe website! Lees hoe we de snelheid verbeterd hebben

We hebben afgelopen maand (juni 2020) onze website vernieuwd! Nu hoor ik je denken: wat was er mis met de vorige? Het antwoord lag onder de motorkap: content beheer én de snelheid konden beter.

2 min leestijd

Nieuwe site

In een serie van drie blogs gaan we in op onze aanpak bij het vernieuwen van de website. In deze eerste blog post vertellen we je over hoe we onze website snelheid een boost hebben gegeven. 

De vorige website was volledig gebouwd in WordPress. Nu betekent dat niet meteen dat je een slecht presterende website hebt. In ons geval was de website gemaakt zoals elk startend bedrijf met weinig tijd: een template, wat plugins en weinig optimalisatie. Resultaat van de Google PageSpeed insights test:

Pagespeed insights desktop score januari 2020

OUCH: een score van 3 uit 100. Dat is geen visitekaartje. Er lag al een tijdje een redesign klaar dus hebben we prioriteit gegeven aan het bouwen van een nieuwe snelle site. 

Waarom snelheid belangrijk is

Er zijn ondertussen talloze onderzoeken geweest waarbij de uitkomst unaniem is: 

Met een snelle website behoud je je bezoekers.

Ter illustratie: de BBC website verloor 10% van de bezoekers bij elke extra seconde laadtijd. 50% van mobiele gebruikers haakt af als na 3 seconden je website nog niet geladen is. En Pinterest heeft 15% meer organische zoekverkeer én inschrijvingen gekregen door de beleving van het laden 40% te verbeteren. Het is ook niet gek dat Google daarom websites die sneller laden hoger op de ranking plaatst. 

Nieuwe oude technologie

Voor het bewerken van de content gebruiken we de API van een WordPress back-end. Voor de nieuwe site hebben we gekozen voor een Static Site Generator (SSG). Statische websites zijn niet nieuw: daar is het web ooit mee begonnen. Simpel gezegd betekent statisch dat er geen verzoeken naar een server gedaan worden (dynamisch), maar dat er alleen bestanden gedownload worden. 

Minder server verzoeken = meer snelheid!

Bij het publiceren van content worden deze bestanden éénmalig opgebouwd en klaargezet. Bijkomend voordeel is dat je internetbrowser heel goed is in het opslaan van bestanden in het geheugen, dus je volgende bezoek is automatisch nog sneller. 

Resultaat

Door de inzet van Jigsaw (Statische Site Generator) hebben we een enorme boost gemaakt in de performance ranking van de website. De mobiele score is van 3 naar 76 gestegen, de desktop van maar liefst van 3 naar 98! Het doel is om de mobiele score boven de 90 te krijgen. Daar is nog een optimalisatie slag voor nodig. Maar zoals het spreekwoord luidt: bij de loodgieter thuis lekt de kraan: onze klanten gaan voor. 

Wil jij je website snelheid ook verbeteren? We nemen jouw website graag onder de loep.

Wil je meer weten?

Tim helpt je graag verder. Tim is onze tool-guy. Altijd op zoek naar de nieuwste innovaties om onze werkprocessen te verfijnen. Met zijn achtergrond in business, design en marketing kun je hem alles vragen.

085 060 9386 tim@yourpersonalagency.nl