Deze online spelletjes brengen je de Corona-crisistijd door

Vanwege de Corona-crisis zitten we massaal thuis. De gezellige etentjes met vrienden, spelavonden en fysieke borrels met collega’s moeten we even uitstellen. Hoe hou je het dan nu óók een beetje leuk en gezellig? We hebben een aantal tips voor je.

4 min leestijd

Zoom meeting collega's

Sociale onthouding is in deze tijd het sleutelwoord, maar zo creatief als we zijn vinden we allerlei manieren om met elkaar te communiceren. Video-meeting services en chats draaien overuren. Niet alleen voor werk, ook families komen massaal digitaal samen om elkaar even ‘te zien’.

“Gelukkig hoeven we de gezelligheid van ouderwets spelletjes spelen niet te missen.”

Er zijn verschillende apps en online games die wat afwisseling brengen in je digitale ontmoetingen. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

We trappen af met een spel dat we zelf gemaakt hebben en in onze vorige blogpost over schreven: Het Grote Zoekspel. Zoals de naam al verraadt gaat het om het zoeken van voorwerpen in huis of op je werkplek. Wie het eerste vindt, die wint!

Je speelt Het Grote Zoekspel met minimaal 3 en maximaal 8 spelers of teams: familie, vrienden, collega’s, wat je maar wil. Het is een actief spel waardoor je de o-zo-belangrijke beweging krijgt. Om dit spel te spelen heb je een video service nodig als Zoom, Skype of Teams. Je kunt daarin goed je scherm delen met anderen.

Het unieke aan dit spel is dat het de on- en offline wereld bij elkaar brengt. Kom uit je luie stoel, nodig je medespelers uit en start het spel!

het grote zoekspel

Pictionary: Skribbl & Draw Something

Skribbl is een soort online Pictionary. Je maakt een tekening van het woord dat je voor je ziet. Je vrienden, collega’s of familie nodig je uit en moeten het woord raden. Het spel werkt het beste op desktop en kun je gratis spelen op skribbl.io.

Ook via de app Draw Something (Apple Store en Google Play Store) kun je pictionary spelen. Je speelt het met z’n tweeën. De één moet tekenen en de ander moet raden wat de ander tekent.

online pictionary skribbl.io

De klassiekers Rummikub en Scrabble

Bestaan allebei ook gewoon digitaal! Taalkunstenaars kunnen aan de slag met de online versie van Scrabble: Wordfeud (App Store en Google Play Store). En ouderwets rummikubben kan met de app Nummi (App Store en Google Play Store). Allebei de spellen zijn voor Android en iOS beschikbaar.

Houseparty

Deze app lijkt wel speciaal ontwikkeld te zijn voor quarantaine tijden, maar het is al sinds 2016 op de markt. Houseparty maakt het mogelijk om op je smartphone virtuele ‘huisfeestjes’ te organiseren. Hoe het werkt? Je kunt groepen aanmaken met maximaal 8 vrienden. In zo’n groep kun je videochatten en spelletjes met elkaar spelen. Er is keuze uit Wie ben ik? Pictionary, trivial spelletjes en een softe variant van Cards against humanity.

housepart app

AirConsole

AirConsole is een online game console waarin je smartphone de gamepad is en je browser de console. De gratis versie geeft de mogelijkheid om met 2 spelers te spelen en dan heb je toegang tot 5 spellen. Voor 4,99 heb je toegang tot 140+ spellen en kun je met een ongelimiteerd aantal spelers spelen. Bingo, Race spelletjes, Pictionary, bedenk het en ze bieden het aan.

online spel spelen airconsole

Vergelijkbaar met Houseparty is Happening. Ook in deze app kun je groepen aanmaken waarin je vrienden of familieleden kunt uitnodigen. Naast chatten kun je verschillende spelletjes spelen zoals de Photohunt, Ranking Game (variant van Ranking the Stars) of Selfie time (waarbij je zo snel mogelijk selfie-opdrachten moet uitvoeren).

happening app

Online bordspellen

Ben je een bordspel liefhebber? Ook dan hoef je je niet te vervelen. Ticket to Ride (Apple Store en Google Play Store) en Kolonisten van Catan (Apple Store en Google Play Store) kun je tegen betaling online spelen.

Op Boardgamearena kun je nog vele andere (bord)spellen online spelen, zoals Coup, Saboteur, Carcassonne en Weerwolven.

Heb je zelf een mega goed idee voor een spel?

Dan zouden wij je kunnen helpen!