Javascript framework in Page Based Apps

De komende weken geven we een kijkje in onze keuken en gaan we dieper in op keuzes die we maken in ons werk. In deze eerste post gaan we in op het gebruik van javascript en keuzes die we bij één van onze klanten maakten.

2 min leestijd

website ontwikkelen

Javascript is in de laatste 10 jaar en vooral na de komst van de iPad behoorlijk volwassen geworden als programmeertaal. Met de huidige generatie van Frameworks met als voornaamste AngularJS, VueJS & ReactJS wordt het alleen maar beter. Single Page Apps (SPA) zijn makkelijker te maken dan ooit tevoren en er zijn zelfs oplossingen om het gebrek aan SEO te vergroten met prerender tools of Server-side rendering (SSR) implementaties.

ReactJS & VueJS

Maar hoe zit het met Page Based Apps (PBA)? PBA’s zijn voor veel bedrijven en met name het grotere e-commerce segment nog steeds de gekozen weg. Er zijn genoeg oplossingen om ReactJS & VueJS als kleine applicaties in te zetten binnen je PBA, maar dat is gewoonweg niet goed voor je SEO.

AngularJS

AngularJS is van de drie populaire frameworks misschien het meest geschikt om te gebruiken in PBA’s. Maar persoonlijk heb ik de ervaring dat de performance niet goed is zodra de applicatie groeit, het kan namelijk zo zijn dat de asynchrone requests onbetrouwbaar worden.

Javascript in PBA’s met SEO

Omdat we toch regelmatig de vraag krijgen wat we kunnen met één van deze moderne frameworks in een PBA, zonder in te leveren op SEO, kwamen we tot de conclusie dat we daar weinig tot geen garanties aan konden verlenen en adviseerden we toch een andere werkwijze te kiezen. Omdat we toch gestructureerde en duurzame oplossingen willen leveren hebben we na een uitgebreid onderzoek zelf maar een lichtgewicht framework ontwikkeld om het gat van frameworks in PBA’s te vullen die rekening houdt met dagelijkse problemen van een eindklant. CyborgJS gaat uit van een pagina waar Javascript een ondersteunende rol heeft voor gebruiksvriendelijkheid.

CyborgJS geeft een object georiënteerde structuur aan je PBA en maximale controle op je SEO. Maar het mooiste is dat we het compleet open source beschikbaar hebben gemaakt zodat iedereen er gebruik van kan maken. In een volgende blogpost ga ik dieper in op de keuzes bij het maken van het framework.

Wil je weten hoe CyborgJS van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw applicatie? Of misschien wil je als Front-end Developer zelf wel meewerken aan de ontwikkeling van CyborgJS? Neem dan contact met ons op.

Wil je meer weten?

Jos helpt je graag verder. Jos is de eeuwige optimist en altijd in voor een geintje. Jos heeft in zijn loopbaan als developer een bak ervaring opgedaan en neemt nu de junioren en mediors onder zijn hoede.

085 060 9386 jos@yourpersonalagency.nl