Even het geheugen opfrissen: tips om het thuiswerken vol te houden

De tweede golf van Corona besmettingen is een feit. En hoewel we het met z’n allen zagen aankomen doet het toch even pijn. Veel kan weer niet en de maatregelen raken ons allemaal. Begrijpelijk, want gezondheid voor alles. Maar hoe zorg je dat je mentaal fit blijft als je zoveel thuiswerkt? We frissen weer even het geheugen op en geven je wat tips.

3 min leestijd

Toen het aantal besmettingen flink afnam in de zomer waren we maar wat blij dat we af en toe een dagje op kantoor konden werken. Even weg uit de huiselijke omgeving en na de werkdag de deur achter je dichttrekken. Maar die tijd is weer voorbij. We moeten de teugels weer aantrekken en ook dat ene dagje kan niet meer. In de afgelopen periode hebben we veel geleerd over thuiswerken en we hopen je te inspireren het thuiswerken met een positieve instelling te benaderen!

Kleed jezelf aan

Behoud je ochtendritueel zodat je fris en fruitig de dag begint. Dus niet 5 min. van te voren wakker worden en de Zoom Meeting vanuit je bed doen… Ga lekker douchen en kleed je aan (en nee dan bedoel ik niet een joggingpak 😉). Ik doe soms zelfs mijn schoenen aan! Dan heb ik echt het idee dat ik aan het werk ga. Zo scheid ik mijn werktijd van privé.

Maak een planning

Stel realistische doelen

Thuiswerken kan best stressvol zijn. Vraag daarom niet té veel van jezelf. Wanneer je onrealistisch veel to do’s wil aftikken op een dag bestaat het gevaar dat je in de avond nog even doorgaat om het ‘af’ te maken. Dat kan een keer voorkomen, maar als het vaker gebeurt kan dat je effectiviteit verminderen. Kortom: stel haalbare to do’s op die je aan het einde van de dag af kunt strepen. Zo sluit je de dag met een goed gevoel af.

Communiceer over je beschikbaarheid

Laat weten aan collega’s wanneer je beschikbaar, of belangrijker nog: wanneer je even onbeschikbaar bent. Zo ervaar je niet de stress dat je continu ‘aan’ moet staan én weten collega’s waar ze aan toe zijn.

Plan pauzes en sla ze niet over

Frisse neus halen

We zeggen op kantoor regelmatig tegen elkaar dat we vaker naar buiten moeten, en dat is ook echt zo. Even een blokje om tijdens de pauze doet een mens goed. Je bent in beweging en geeft je ogen de rust die het nodig heeft na het eindeloos turen naar een scherm.

Doe iets dat totaal anders is dan werk

Tussen het werken door is het fijn even je zinnen te verzetten. Lees een magazine, speel een spelletje, ga uitgebreid bellen met een vriendin, even een boswandeling maken, wat dan ook. Even de laptop aan de kant en ergens anders mee bezig zijn.

Hou de gezelligheid erin

Koetjes en kalfjes

Kom tijdens een video meeting niet meteen to the point, maar vraag even aan je collega hoe zijn/haar weekend was. Even de social talk die je normaal zou voeren bij het koffiezet apparaat. Zo voel je je ook emotioneel betrokken in plaats van al dat puur functionele.

Samen sporten

Lekker samen sporten tussen het werk door zorgt voor een goede vibe. Er zijn genoeg online fitness filmpjes te vinden. Afgelopen maart en april was dat een grote hit bij ons op kantoor! Geen zin om samen te sporten of teveel gedoe? Ga gewoon lekker alleen sporten om je koppie leeg te maken. Je bent even de deur uit en je krijgt er energie van!

Online spelletjes

Hou de VRIJMIBO er gewoon in! 🍻Bij ons schiet het er ook wel eens bij in, maar het kan prima online. Eerder hebben we een blogpost geschreven over spelletjes die je online kunt spelen. We maakten zelfs ons eigen spel Het Grote Zoekspel! Dit kan allemaal tijdens de digitale borrel.

Maak het jezelf gemakkelijk, we weten niet hoe lang dit duurt

Thuiswerken is voor iedereen een uitdaging. De één heeft gillende kinderen om zich heen en bij de ander komen de muren op zich af. Hoe lang dit gaat duren weten we niet. Het is de uitdaging een manier vinden om ermee om te gaan zodat we dit nog wel even volhouden met elkaar.

Dus: Lose the pyjamas, plan je dag, neem genoeg pauze en houd de fun erin! Zorg goed voor jezelf en voor elkaar 🙂

Wil je meer weten?

Amber helpt je graag verder. Amber is de creatieveling van het stel. Haar hoofd zit bomvol ideeën en ze is altijd op de hoogte van de nieuwste trends. Kwaliteit is haar middle name en daarmee houdt ze het hele team scherp.

085 060 9386 [email protected]