UX/UI Design stage bij YPA: Nick Mol aan het woord

Stagelopen bij een top notch digital agency? Lees hoe ik dit heb ervaren, wat ik geleerd heb en voor welke toffe klanten ik heb mogen werken.

4 min leestijd

Stel jezelf even voor

Mijn naam is Nick Mol, 22 jaar en derdejaars Communication & Multimedia Design student aan De Haagse Hogeschool. Voorafgaand aan mijn stageperiode stelde ik mijzelf de doelen om mijn vaardigheden op het gebied van conceptualiseren, visualiseren, prototyping en communiceren verder te ontwikkelen. Ik ben van mening dat dit tijdens mijn stage bij YPA zeker gelukt is.

Waarom heb je gekozen om bij YPA stage te lopen?

Al bij de start van mijn studie als Interaction Designer aan De Haagse Hogeschool keek ik uit naar de stageperiode. Vanuit mijn vorige studie leerde ik hoe waardevol een goede stageplek kan zijn. Tijdens een gastcollege maakte ik kennis met YPA. Het was hun werkwijze en manier van denken dat mij onmiddellijk aantrok. Zonder verder gekeken te hebben naar andere bedrijven nam ik contact op met het bureau om te informeren naar een stageplek. Na verschillende belletjes en gesprekken werd mij een stageplek toegekend.

Hoe is het om bij een Agency te werken en is het wat je ervan had verwacht?

Het werken bij een agency kan ik iedereen die snel kan schakelen en van diversiteit houdt aanraden. Je werkdag is geen enkele dag hetzelfde doordat verschillende projecten tegelijkertijd actief zijn. Wat ik hier erg leuk aan vond is dat je op deze manier met al je collega’s samenwerkt. 

Foto collage

Waar heb jij je mee bezig gehouden tijdens je stage?

Als UX/UI Designer heb ik mij tijdens mijn stageperiode met veel verschillende taken bezig gehouden. Om het team van YPA uit te breiden heb ik samen met mijn collega Fleur (UX/UI Designer) het nieuwe sollicitatieplatform ikwerkinhaarlem.nl bedacht, ontworpen en ontwikkeld. Daarnaast heb ik het bestaande design voor het sollicitatieplatform Jobby geoptimaliseerd, een hele nieuwe interface ontwikkeld voor de design module van de Dokkumer Vlaggen Centrale en heb ik gewerkt aan de nieuwe webshop van Paulies Ginger. Om deze projecten in goede banen te leiden heb ik dagelijkse vergaderingen met klanten bijgewoond.

Welk project vond je het leukste om aan te werken bij YPA?

Een van de leukste projecten waar ik aan gewerkt heb is Paulies Ginger. Het bedrijf wat pas kort geleden is opgericht groeide zo hard dat het toe was aan een nieuwe webshop. Naast een nieuwe webshop was er ook nog geen duidelijke branding. Gedurende een sprint van twee weken heb ik samen met Fleur gewerkt aan het vertalen van het concept naar een webshop dat Paulies Ginger schreeuwt. De dagelijkse vergaderingen en het fijne contact met de klant hebben ervoor gezorgd dat dit project succesvol is afgerond. Nieuwsgierig hoe het is geworden, kijk op www.pauliesginger.com

Wat is jouw leukste herinnering aan je stage periode?

Wat ik echt heel leuk vond was de team🧅.  Yarno en Marc hadden een limousine geregeld die ons meenam naar het centrum van Haarlem. In de limousine waren o.a. flessen champagne aanwezig. Aangekomen in het centrum stapte we een boot op en hebben wij hier heerlijk gedineerd. Eenmaal terug op kantoor bleek hier nog een silent disco voorbereid te zien. Kortom een onvergetelijke dag!

Welke learnings neem je mee voor in de toekomst?

In het vervolg weet ik dat een agency mij meer trekt dan een bedrijf. Het afwisselende werk en vele contact met al mijn collega’s is echt iets voor mij. De kennis die ik heb opgedaan met Figma is mij heel erg waardevol en zal mij in de toekomst zeker helpen. Tot slot heb ik de essentie van user stories ontdekt. Ook dit zal mij in het vervolg helpen bij andere projecten.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Na mijn stage ga ik starten aan de minor visual design & front-end development. Hiermee wil ik mijn vaardigheden op het gebied van WordPress en Shopify verder ontwikkelen. Over anderhalf jaar studeer ik af en ben ik van plan mijn kennis in de praktijk toe te passen bij een digital agency. Of dit in Nederland is? Wie weet…

Wil je meer weten?

Fleur helpt je graag verder. Fleur is een van onze te gekke designers! Haar leergierige houding en nieuwsgierigheid vormen de basis voor bruisende designs die perfect aansluiten bij de behoeften van gebruikers.

085 060 9386 [email protected]