De kracht van een workshop

Wanneer een klant ons benadert, hebben ze redelijk goed voor ogen wat ze willen; een toekomstbestendige website met een modern design of een tool om interne processen te optimaliseren. Soms wordt zelfs al een deel van de oplossing aangedragen. Maar is dat wat je als klant bedacht hebt ook echt wat je nodig hebt?

2 min leestijd

samenwerken kickstart

Een workshop is een uitgelezen kans om dit te achterhalen en met een open blik oplossingen te bedenken. Het zou zonde zijn als je tijd en moeite steekt in een oplossing die achteraf geen oplossing blijkt te zijn!

Door een workshop aan het begin van een traject te doen, besparen we tijd en dus kosten voor de klant.

Wat vind je mooi en vooral niet mooi? Of wat moet weg en wat moet blijven?

Wat ik als designer het leukste onderdeel vind van de workshop is het vergelijken van verschillende stijlen en layouts van websites. Iedereen heeft er een eigen visie op en een gevoel bij hoe het eruit moet zien. Het is voor mij een uitdaging om de juiste vragen te stellen, te observeren wat de reacties zijn en ruimte te geven aan elke deelnemer. Omdat er deelnemers zijn van de verschillende afdelingen van een organisatie, krijg je een volledig beeld van de organisatie en de wensen.

Doe maar gek, we zijn al gewoon genoeg!

Actief en creatief de sleutel tot de juiste input

Om de juiste informatie te krijgen, kun je wachten tot je die krijgt óf je haalt de informatie op. Door leuke creative opdrachten te doen tijdens de workshop verkrijg je de informatie die je nodig hebt om bijvoorbeeld de juiste UX/UI te maken of krijg je inzicht in een bepaald intern proces. Maar we doen deze workshops niet alleen zodat wij gericht aan de slag kunnen. Het is ook voor de interne organisatie: zodat iedereen zich gehoord voelt, kan bijdragen en on board is.

Wat zijn onze favoriete opdrachten?

  • Bedenk de slechtste homepage ooit
  • Break up letter
  • Likes & super likes

Wil je meer weten?

Amber helpt je graag verder. Amber is de creatieveling van het stel. Haar hoofd zit bomvol ideeën en ze is altijd op de hoogte van de nieuwste trends. Kwaliteit is haar middle name en daarmee houdt ze het hele team scherp.

085 060 9386 amber@yourpersonalagency.nl