Waarom elk project met een “Kickstart” zou moeten beginnen

Wij geloven dat een goede start de toon zet. En een goed begin is het halve werk 💪

3 min leestijd

samenwerken kickstart

De Kickstart geeft jouw project de boost & focus die het nodig heeft. Eerder schreven we over wat een Kickstart precies inhoudt en wat het resultaat is. Hieronder vind je 7 redenen waarom jij ook je project met een Kickstart zou moeten beginnen.

1. Je brengt in kaart wat nu écht de uitdagingen zijn

Voordat je tijd en geld investeert, wil je weten of je wel de juiste problemen oplost. Het zou zonde zijn als je – met iets dat in eerste instantie een heel goed idee lijkt – niet bereikt wat je voor ogen hebt! Zonde van de tijd en de investering. Tijdens de Kickstart Workshop met jou en de belanghebbenden ontdekken wat de échte problemen zijn.

2. Je hoeft geen uren te spenderen aan het opstellen van een goede briefing

Je hebt het al druk genoeg! Dan heb je geen tijd (of zin) om veel tijd te steken in het opstellen van een briefing. We zijn ervan overtuigd dat we met onze 4 uur durende Kickstart Workshop de informatie krijgen die we nodig hebben om jouw project tot een succes te maken. Wij begrijpen heel goed dat jij je bezig wilt houden met andere dingen.

3. Dankzij onze experts weet je meteen wat de (technische) mogelijkheden zijn

Je hoeft niet langer te gissen of dat wat je wilt wel mogelijk is. Wij kunnen tijdens de Kickstart Workshop on the spot antwoord geven op je technische vragen en advies geven. We hebben ervaring met verschillende frameworks en pakketten en willen voor jou de perfecte oplossing bedenken.

4. Een frisse blik op jouw uitdaging

Wij kennen jouw product nog niet van A tot Z zoals jij. In de startfase zien we dit als een groot voordeel. Wij zitten namelijk niet vast aan bepaalde gedachtegangen en patronen, waardoor we met een frisse blik naar jouw product kunnen kijken. Het resultaat kan daardoor iets anders uitpakken dan je misschien had gedacht.. Maar we beloven je: jij blijft aan het roer staan.

5. Helder geformuleerde doelen zodat je op koers blijft en doelen bereikt

Geen doelen = geen resultaat. Zo zwart-wit is het te stellen. Daarom zorgen we dat we met elkaar vanaf dag 1 de doelen helder krijgen, zodat we kunnen bijsturen wanneer we hiervan afwijken. Waarom? Omdat we dan het beste resultaat bereiken. Focus en heldere doelen zorgen ervoor dat je minder tijd, geld en energie verliest aan activiteiten die niet naar de gestelde doelstellingen leiden.

6. De neuzen dezelfde kant op

Omdat je de Kickstart Workshop samen met de belanghebbenden doet, krijgt iedereen de kans een bijdrage te leveren en zijn/haar visie te delen. Hoe eerder je bepalende discussies voert, hoe beter. Zo voorkom je langdurende meetings die het project vertragen, energie kosten en frustratie opleveren. Door vooraf af te stemmen met elkaar waar je heen gaat en wat ieder z’n rol daarin is, houd je de energie en vaart erin tijdens het project!

7. Een nieuwe omgeving met complete focus

Wij hebben een mooi kantoor in Haarlem waar we de Kickstart Workshop geven. Doordat je in een andere omgeving bent, kun je de boel de boel laten op het werk en je concentreren op het project. Dit kan nieuwe inzichten geven en je helpen open minded te starten aan het nieuwe project.

Ben je enthousiast geworden en wil je goed voorbereid aan je online uitdaging beginnen?

We horen graag wat we voor je kunnen betekenen!